Vjerovali ili ne: Barca željela dovesti Fabiana Delpha

Bio rezervna opcija za Paulinha

Vjerovali ili ne: Barca željela dovesti Fabiana Delpha

Endin Čaušević

Manchester City odlučio je ovog ljeta prodati Fabiana Delpha jer Pep Guardiola više ne računa na ovog fudbalera.

Ovaj 27-godišnji vezni fudbaler se u prošloj sezoni nije naigrao, te je većinu utakmica Manchester Cityja odgledao sa klupe. Delph je u dresu Građana odigrao samo sedam utakmica, odnosno ukupno 218 minuta. Guardiola je poručio čelnicima kluba da Delph može ići jer se ne nalazi u njegovim zamislima.

Interes za Delpha pokazalo je nekoliko engleskih premierligaša, a zvuči gotovo nevjerovatno da ga je željela i Barcelona. Kako pišu španski mediji katalonski klub je bio zainteresovan za ovog fudbalera i u slučaju da Paulinho nije stigao u Barcelonu upravo bi Delph bio rezervna opcija.

Barcelona je bila spremna da plati 14 miliona eura za 27-godišnjeg veznjaka koliko je tražio City. Delph je na Etihad stigao 2015. godine iz Aston Ville za 11,5 miliona eura, ali jasno je da nije opravdao uloženo povjerenje čelnika Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vijest da su čelnici Barcelone pokazali interes za ovog igrača danas je šokirala navijače ovog kluba i sigurno ide u rubriku "vjerovali ili ne". Navijači Barce nisu oduševljeni ni dolaskom Paulinha, te traža od čelnika kluba da konačno dovedu zvučno ime na Nou Camp. Jasno je da nakon nepromišljenih poteza uprave kluba navijači Barce lagano gube strpljenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi