Paulinho iz svog džepa platio dio transfera u Barcu

Žarko je želio doći na Nou Camp

Paulinho iz svog džepa platio dio transfera u Barcu

E. Čaušević

Barcelona je danas zvanično potvrdila da je brazilski fudbaler Paulinho novo pojačanje ovog kluba u koji je stigao iz kineskog Guangzhou Evergrandea.

Navijači Barcelone nisu oduševljeni činjenicom da su čelnici ovog kluba odlučili platiti čak 40 miliona eura za fudbalera koji je prethodnih sezona igrao u Kini. Paulinho je prije toga nastupao za Tottenham, ali se nije previše naigrao u Engleskoj. Međutim, očito je da su čelnici Barce vidjeli u njemu pojačanje jer nisu štedili.

Paulinho je imao veliku želju da dođe u Barcelonu kada je čuo da se ovaj velikan interesuje za njegove usluge. Brazilac je poručio kineskom klubu da želi da ga puste ukoliko dođe ponuda Barce, a na kraju je čak i učestvovao u svom transferu jer je morao dati novac iz svog džepa.

Kako piše Mundo Deportivo novi fudbaler Barcelone je platio 7,5 miliona eura iz svog džepa kako bi "pogurao" transfer i nadoknadio razliku između Barcine ponude i potraživanja kineskog kluba. Jasno je da ovaj 30-godišnji reprezentativac Brazila želi da se okuša u jednom od najvećih svjetskih klubova, ali sigurno je da će imati veliki pritisak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako što smo već napisali navijači Barcelone nisu oduševljeni ovim potezom uprave kluba i još uvijek traže od njih da dovedu zvučno pojačanje na Nou Camp. Također, većina navijača je skeptična da će se Paulinho dokazati kao pojačanje, ali sigurno da je to samo dodatni motiv za Brazilca da pruži svoj maksimum i dokaže im da griješe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi