Barcin novi dres ima zanimljiv izgled i boje

Odlučili se za bordo boju

Barcin novi dres ima zanimljiv izgled i boje

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone imaće zanimljivu treću garnituru dresova za ovu sezonu.

Nakon što su prva i druga varijanta dresova pretrpile značajne promjene pred start nove sezone, katalonski velikan se odlučio da iznenadi i sa odabirom treće varijante.

Nike im je spremio potpuno novi model dresa. Kompletan dres je napravljen u bordo boji s prilivima narandžaste preko ramena.

Identičnu boju dresa ove sezone ima i ekipa Rome kojoj je također sponzor Nike, ali su se na ovu boju odlučili zbog bejzbol tima iz Japana.

Sponzor Barce Rakuten u svom vlasništvu ima bejzbol ekipu naziva Rakuten Eagles, koji ima identične boju dresa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šorc je također potpuno u bordo boji, a objavljeno je kako će ovaj dres tim s Nou Campa koristiti samo za određene utakmice u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi