Barcino dijete u dresu Reala?

Thiago Alcantara na meti Kraljeva

Barcino dijete u dresu Reala?

Edmir Škorić

Real Madrid planira da pojača vezni red, a navodno je Thiago Alcantara jedna od želja kraljevskog kluba.

Marca je danas objavila kako je Real zainteresovan za Thiaga Alcantaru, koji je ponikao u Barci, u čijem dresu je igrao od 2009. do 2013. godine, te je u 100 utakmica postigao 11 golova uz 20 asistencija.

Thiago je trenutno na Svjetskom prvenstvu sa reprezentacijom Španije i nije poznato kakvo je njegovo mišljenje o interesu Reala, ali sigurno je da kao neko ko je godine proveo u Barceloni neće tako lako reći 'da'. Međutim, ako postoji razlog zašto bi Thiago izabrao Real, onda bi to bio novi trener Julen Lopetegui, s kojim je sjajno sarađivao u mlađim selekcijama Španije.

Uostalom, ima ugovor s Bayernom i njemački klub ga ne namjerava olako izgubiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da je Alcantara također i velika želja trenera Barcelone Ernesta Valverdea, o čemu su jutros pisali katalonski portali. Teško iko može da zamijeni Iniestu, ali Valverde smatra da bi Thiago bio igrač koji bi se savršeno uklopio.

Bavarci su postavili cijenu od 70 miliona eura za igrača čiji otac i agent Mazinho ističe da bi moglo biti pregovora s drugim klubovima u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi