Viniciusov bezobrazluk nema granica, ponovo izbjegao crveni, pa šokirao Španiju objavom na Twitteru

Brazilac u centru pažnje

Viniciusov bezobrazluk nema granica, ponovo izbjegao crveni, pa šokirao Španiju objavom na Twitteru

E. Čaušević

Real Madrid sinoć je neočekivano poražen na gostovanju protiv Girone sa 4:2, a javnost u Španiji ponovo bruji o bezobraznom ponašanju Viniciusa Juniora koji se i ovaj put izvukao bez crvenog kartona. No, Brazilac je nakon utakmice sve iznenadio i objavom na Twitteru gdje je ismijavao La Ligu, te mnogi traže da on bude konačno kažnjen.

Čini se da je sezona u Španiji sinoć konačno riješena i da se Real Madrid porazom od Girone oprostio od odbrane titule prvaka.

Nevjerovatnu noć imao je napadač domaćeg tima Taty Castellanos koji je odigrao utakmicu karijere. Castellanos je bio nezadrživ za odbranu kraljevskog kluba i čak četiri puta uspio je da zatrese mrežu gostiju iz Madrida.

Golove za Real Madrid postigli su Vinicius Junior i Lucas Vazquez, ali to nije bilo dovoljno da Kraljevi izbjegnu poraz na stadionu Municipal de Montilivi u Gironi.

Međutim, glavna priča pored sjajno Castellanosa bio je ponovo VInicius Junior. Brazilac je ove sezone na naslovnim stranama više zbog bezobraznog ponašanja na utakmicama nego zbog svojih igara, a tako je i ovaj put.

On je u 37. minuti dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja, a u ostatku meča je imao nekoliko okršaja sa igračima Girone, te je otvoreno prigovarao glavnom sudiju zbog pojedinih odluka.

Oglasi

No, kao da sudije u Španiji nemaju hrabrosti da daju Viniciusu crveni karton iako je prema mišljenju mnogih to itekako zaslužio nekoliko puta, pa i u sinoćnjem meču protiv Girone.

Naravno, Vinicius je smatrao da je on žrtva svega toga iako su kamere jasno snimile u nekoliko navrata njegove bezobrazne poteze i dobacivanja igračima Girone, ali i glavnom sudiji Villanuevi.

Međutim, brazilski reprezentativac je javnost u Španiji šokirao i nakon utakmice svojom objavom na Twitteru.

On je podijelio objavu u kojoj ismijava La Ligu, a u kojoj piše da on nije dovoljno zaštićen od strana sudija. Nakon svega što je uradio sinoć na meču protiv Girone i činjenici da je davno zaslužio crveni karton zbog bezobraznog i bahatog ponašanja ova objava je samo dodatno šokirala Špance.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi su poručili da bi La Liga trebala reagovati i sankcionisati Viniciusa zbog takvih javnih prozivki, ali da vjerovatno niko ništa neće poduzeti po tom pitanju kao ni u ostalim situacijama ove sezone koje je prouzrokovao Brazilac.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Dodji u Englesku Premier ligu kad znas da je ta slaba
0 1
trzac
Zato Lewandovski za jednu gestikulaciji dobije 3 utakmice suspenzije. Da ovaj igra za Barcelonu, do sad bi pola sezone propustio zbog suspenzija, za Real ne vaze pravila koja vaze za druge.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije