Slobodnjak kakav odavno nije viđen: Šut "suprotnom" nogom ni preko ni pored živog zid za sjajan gol

Na meču Trabzonspor - Monaco

Slobodnjak kakav odavno nije viđen: Šut "suprotnom" nogom ni preko ni pored živog zid za sjajan gol

Admin Čaušević

Postići bilo kakav gol iz slobodnog udarca na vrhunskom nivou se može smatrati majstorijom s obzirom koliko se pažnje dodaje prekidima prilikom treninga i pripremi za utakmicu.

Susret Europa lige između Trabzonspora i Monaca donio je gol iz slobodnog udarca kakav na fudbalskim terenima nije viđen već duže vremena.

Posljednjih godina navikili smo da gledamo golove kada bi lopta zaobišla živi zid ili prešla preko živog zida i završila u mreži.

Glavni razlog za to je što iza živog zida obično u tzv. "krokodil pozi" leži jedan od igrača kako bi blokirao loptu ukoliko bi šuter pucao ispod živog zida.

Ipak, golman Monaca Alexander Nubel je protiv Trabzonspora odlučio da mu ne treba fudbaler koji će ležati iza živog zida i odmah ga je stigla kazna.

Sve to je odlično iskoristio Enis Bardhi koji je iz pozicje kao stvorene za ljevonogog fudbalera zabio zaista sjajan i majstorski gol. Majstoriju pogledajte ovdje.

Oglasi

Očekivalo se da izvođeč bude ljevak, ali je Bardhi bio taj koji je šutirao i to desnom nogom, lopta je prošla ispod živog zida, Nubel je zakasnio sa intervencijom i lopta je završila u mreži.

Bizaran autogol

Osim što je krivac za gol iz slobodnog udarca Nubel snosi najveći dio krivice i za bizaran autogol kojeg je psotigao nesretni Malang Sarr.

Nubel je primio jednu povratnu loptu i imao je sasvim dovoljno vremena da razmisli o svom sljedećem potezu.

Ipak, Nijemac je uputio loptu na stranu, a pri tome nije vodio računa o poziciji Sarra kojeg je lopta pogodila i završila u mreži.

Nubel se svojvremeno bunio što nema dovoljno minutaže u Bayernu te da želi braniti ispred Manuela Neura. Večeras je saznao odgvor zašto to nije tako.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Veliku Nubelovu pogrešku i bizaran Sarrov gol možete pogledati ovdje.

Inače, Monaco je u ovom meču doživio pravi brodolom pošto je Trabzonspor slavio sa visokih 4:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi