Red Bull pokazao snagu i u Južnoj Americi: Klub im je blizu plasmana u finale Copa Sudamericane

Bragantino u prvom meču polufinala savladao Libertad

Red Bull pokazao snagu i u Južnoj Americi: Klub im je blizu plasmana u finale Copa Sudamericane

H. Zilić

Red Bull postaje sve veći takmac u svijetu fudbala.

Salzburg dominira u Austriji, Leipzig je postao ozbiljan faktor u Bundesligi i Ligi prvaka, a sada su Red Bullovi klubovi pokazali snagu i van Evrope.

U prvoj utakmici polufinala Copa Sudamericane, južnoameričke verzije Evropa lige, ekipa Red Bull Bragantina savladala je Libertad sa 2:0.

Golove za domaću ekipu postigli su Ytalo u 29. minuti na asistenciju Artura, dok se Artur i sam upisao u strijelce u 50. minuti iz penala.

Tako je Bragantino ostvario značajnu prednost pred revanš u Paragvaju koji se igra 30. septembra.

Bragantino je peti klub koji je filijala Red Bulla. Pored tri evropska Salzburga, Leipziga i Lieferinga tu je i američki New York Red Bulls.

Red Bull ima u planu i da se prebaci na azijsko nogometno tržište i da tamo imaju klub u svom vlasništvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi