Bartomeu: Barcelona će dobiti novog napadača
FOTO: EPA

Katalonci se pojačavaju

Bartomeu: Barcelona će dobiti novog napadača

Barcelona će u januarskom prijelaznom roku dodatno pojačati svoje redove za predstojeće izazove u Ligi prvaka i nacionalnom prvenstvu, potvrđeno je iz kluba. 

Sa Barcelonom se u posljednje vrijeme povezuju brojni igrači, međutim u ovom trenutku jedino je sigurno da će na Camp Nou stići napadač i to je u razgovoru za tamošnje medije potvrdio i Josep Maria Bartomeu.

"Trener Luis Enrique želi napadača ove zime i dobit će ga. Bit će to posudba s pravom otkupa", izjavio je predsjednik katalonske momčadi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednje špekulacije "govore" da čelnici Barcelone zamjenu za napadački trio Messi-Neymar-Suarez vide u zaboravljenom Patu, kojeg navodno u svojim redovima još žele vidjeti Chelsea, Liverpool i Tottenham. 

Podsjetimo, Pato trenutno nastupa za Corinthians kao posuđen igrač São Paula i ove sezone je u brazilskom šampionatu postigao deset golova i upisao sedam asistencija. Najveći procvat u karijeri doživio je u Milanu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije