Bartomeu se ne može spasiti: Barcelona objavila datum predsjedničkih izbora

Svi čekaju promjene na Camp Nou

Bartomeu se ne može spasiti: Barcelona objavila datum predsjedničkih izbora

Endin Čaušević

Barcelona već neko vrijeme prolazi kroz velike probleme koji vladaju unutar kluba, a sve je eskaliralo kada je Lionel Messi zatražio raskid ugovora.

Messi je htio na kraju sezone da napusti Barcelonu i poslao je zvaničan dopis na adresu kluba u kojem traži raskid ugovora. No, klub mu to nije želio odobriti, te je Messi na kraju odlučio da ostane jer je svjestan da niko za njega ne može platiti 700 miliona eura.

Argentinac je u intervjuu priznao da je predsjednik Josep Maria Bartomeu i njegovi saradnici glavni problem kluba, jer ne rade posao kako treba. Barcelona je prethodnih godina redovno doživljavala debakle u Ligi prvaka, a nezadovoljstvo je bilo sve veće.

Nakon što je Messi zatražio odlazak navijači su tražili da Bartomeu bude taj koji će otići, ali je on odbio podnijeti ostavku. Odlučio je da se zadrži na funkciji do izbora koji će se desiti veoma brzo.

Naime, Barcelona je potvrdila večeras da će se predsjednički izbori održati 20. i 21. marta naredne godine. Bartomeu i društvo sigurno odlaze i bit će zanimljivo vidjeti ko će doći umjesto njih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da će glavni zadatak za novog predsjednika biti da nagovori Messija da ostane u klubu i potpiše novi ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Ovaj Bartomeu ko da je našem Bakiru u rodu pomjerit ga nemožeš iz fotelje
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi