Barzagli: Juve nikad nije imao bolji tim

Iskusni defanzivac hvalio Ronalda i ekipu

Barzagli: Juve nikad nije imao bolji tim

M. Šljivak

Torinski Juventus već sedam godina dominira italijanskom Serijom A.

Stara dama je osvojila sedam uzastopnih titula prvaka, a i ove godine je krenula silovito, te ima tri pobjede u tri meča.

Međutim, krajni cilj je osvajanje Lige prvaka. Na taj trofej Bianconeri čekaju već više od dvije decenije (1996.) i napad na Ligu prvaka je ispred svih drugih trofeja.

Zato je u Torino stigao i Cristiano Ronaldo sa kojim je Stara dama još jača nego što je bila.

Tako barem tvrdi iskusni defanzivac Andrea Barzagli koji podržava Ronalda iako još nije postigao gola u novom timu.

"To nas najmanje zabrinjava. Tokom karijere je dokazao da zna davati golove. Zadovoljstvo je trenirati s njim. Prenosi nam pozitivnu energiju i ima želju za radom. Daje nešto više u našoj svlačionici. Ne želi gubiti i to dovoljno govori o njegovom karakteru i želju da uvijek bude najbolji. On je onaj koji uvijek vuče tim", pohvalio je Barzagli Cristiana Ronalda, a zatim i tim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je najbolji tim Juventusa godinama unazad. Barem je tako na papiru, ali računa se samo ono na terenu. Liga prvaka? Želimo taj trofej, izgubili smo dva finala. Nije jednostavno takmičenje, odlučuju nijanse i svaka šansa se tu mora iskoristiti", rekao je Barzagli.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

rifresh
moze ronaldo jedno 15 golova dat ove sezone :)
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti