Basaksehir kiksao, na vrhu tabele nikad neizvjesnije

Višća i Bajić igrali u remiju sa Genclerbirligijem

Basaksehir kiksao, na vrhu tabele nikad neizvjesnije

U posljednjem meču 23. kola turske Superlige, Basaksehir je na svom terenu neočekivano remizirao sa Genclerbirligijem odigravši 1:1.

Domaći tim je poveo u 28. minuti kada je sjajni Emmanuel Adebayor na asistenciju Emrea Belozoglua pogodio za 1:0 i postavio rezultat prvog poluvremena.

U 50. minuti, Genclerbirligi je poravnao na 1:1 preko Khalilija nakon čega su uslijedili žestoki napadi domaćeg tima u pokušaju da ipak dođe do planirane pobjede.

U potrazi za pobjedonosnim golom, u 81. minuti je u igru ušao i Riad Bajić koji se pridružio starteru Edinu Višći, ali naši ofanzivni fudbaleri zajedno sa ostatkom tima do kraja utakmice nisu pronašli put do gola, iako su imali mnogo prilika.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Basaksehir sada ima 47 bodova i na drugom je mjestu zbog slabije gol razlike od Galatasaraya, koji ima isto toliko bodova ali je na vrhu. Bešiktaš i Fenerbahče imaju po 44 bodova i nalaze se na trećem, odnosno četvrtom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi