Lopte koje imaju oči: Asistencija Višće za važnu pobjedu Basaksehira
Istanbulski tim se vratio na pobjedničke staze (Foto: EPA)

11. dodavanje u sezoni

Lopte koje imaju oči: Asistencija Višće za važnu pobjedu Basaksehira

M. Šljivak

Fudbaleri Basaksehira pobijedili su kao gosti Trabzonspor sa 0:1 u derbi meču 22. kola turske Superlige.

Nakon poraza od Fenerbahčea u prošlom kolu, ekipa iz Istanbula je prepustila prvo mjesto Galatasarayu, ali su se već danas vratili na pobjednički put.

Trenutak odluke u derbiju protiv Trabzona desio se u 36. minuti. Reprezentativac BiH Edin Višća fantastično pronazali legendarnog Emmanuela Adebayora, a ovaj pogađa za prednost Basaksehira od 0:1.

Ispostavilo se kako je ovaj gol jedini na današnjem meču. Gosti su do kraja sačuvali prednost i došli su do velika tri boda u borbi za titulu.

Edin Višća je na terenu proveo 90 minuta. Današnja asistencija mu je ukupno 11. ove sezone i pokazalo se još jednom da je pravi stručnjak za njih. Riad Bajić nije igrao u ovom meču.

Superliga, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trabzonspor - Basaksehir 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi