Sedam godina, 250 utakmica...
Edin Višća: Legenda Istanbul Basaksehira

Jubilej Edina Višće

Sedam godina, 250 utakmica...

On je jedan od onih igrača kojima je najbolje da ostanu igrati u jednom klubu cijelu karijeru ili bar veći dio nje. Bilo je nekada priče da Edina Višću želi Arsenal.

Skoro uvijek je pak aktuelna priča da ga žele Fener, Galata. Oni uvijek žele svakoga ko išta vrijedi u turskoj Superligi. 

Možemo mi možda pričati da je to "onako" liga, ne može se porediti sa Serijom A. Evo Riad Bajić bude među najboljim strijelcima, ode u Udinese i - ćorak. Ne odigra praktično ni tri utakmice.

Nije to međutim baš tako crno-bijelo. Znao je Galatasaray izbaciti Juventus iz Lige prvaka, sada evo Bešiktaš igra osminu finala, svake godine u svakom pogledu svi sve više i više napreduju, pa i Turci.

Samo je Višća - nepromjenjiv. Standardno odličan.

Edin Višća, fudbaler iz Olova, u današnji vakat neopisivo odgojen i suosjećajan, počeo je u Budućnosti iz Banovića, nastavio put u Želji iz kojeg je, doduše, Amar Osim jedva čekao da ga proda jer je postao "pretežak" za Želju, a "zabetonirao" se u Istanbul Basaksehiru.

Kada je došao u Želju bilo je jasno da se radi o velikom potencijalu, ali niko tada nije mogao procijeniti da će ubrzo postati standardni igrač reprezentacije. Jedan od onih s kojima smo uvijek u deficitu: brzanera, što nije njihovo da razmišljaju previše.

I tako malo pomalo, postade Višća legenda Basaksehira. Prva naredna utakmica koju bude odigrao, najvjerovatnije protiv Trabzonspora, biće mu 250. u narandžastom-plavom dresu. Za to vrijeme zabio je Edin 62 gola, 45 u Superligi, deset u Prvoj ligi, pet u Evropskoj ligi i dva u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U 14 evropskih utakmica tokom posljednje tri sezone, postigao je sedam golova i po tome je najbolji strijelac Basaksehira u evropskim takmičenjima, ikad. U prethodnoj sezoni odigrao je svih 34 utakmice u Prvenstvu, a možda najzanimljivije od svega je da nikada tokom sedam godina nije dobio crveni karton.

Aferim, legendo!

Top Komentari

Filangi
Čestitke! Sretno dalje!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi