Basaksehir opet prvi, presudila majstorija Višće na malom prostoru

Turska Superliga

Basaksehir opet prvi, presudila majstorija Višće na malom prostoru

Edmir Škorić

Basaksehir je u susretu 28. kola turske Superlige slavio s minimalnih 1:0 protiv ekipe Yeni Malatyaspor.

Basaksehir je pred svojim navijačima stigao do nove pobjede, pa je ponovo preuzeo lidersku poziciju sa 59 bodova, dok drugoplasirani Galatasaray ima 57 i utakmicu manje.

Yeni Malatyaspor se pokazao kao tvrd orah, gosti se nisu tek tako predali u Istanbulu, ali je domaći tim golom iz 18. minute ipak stigao do važne pobjede.

Elia je junak domaćih, ali sve mu je prethodno kod gola napravio bh. reprezentativac Edin Višća, koji je odradio zaista veliki dio posla, pa je Holanđaniju ostalo samo da ugura loptu u mrežu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako kod, Basaksehiru je najvažnije da je došao do 18. pobjede i da je i dalje na vrhu. Višća je odigrao kompletan meč, dok je Riad Bajić u igru ušao u 72. minuti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti