Basaksehirova bajka i dalje traje

Višćin tim i dalje lider

Basaksehirova bajka i dalje traje

Basaksehir je i nakon 11. kola ostao lider na tabeli turske Super lige.

Fudbaleri ovog kluba su danas na svom terenu savladali Rizespor sa 2:1, a do pobjede su došli na veoma sretan način.

Prvi gol na utakmici postigli su gosti koji su u 13. minuti preko Jantschera došli u prednost od 1:0, da bi rezultat u 35. minuti poravnao iskusni Emre Belozoglu.

Golova nije bilo sve do posljednjih trenutaka utakmice kada je Saadane u prvoj minuti sudijske nadoknade autogolom donio veliku radost domaćim.

Bh. reprezentativac Edin Višća odigrao je svih 90 minuta za pobjednički tim koji senzacionalno vodi na tabeli turskog prvenstva sa 29 bodova, dva više od drugoplasiranog Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U drugoj utakmici večerašnjeg programa, Antalyaspor je kao gost savladao Trabzonspor sa 1:0 a bh. fudbaler Kenan Horić je odigrao posljednjih 15-ak minuta vog susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi