Utakmica sezone za Edina Višću

Briljirao u pobjedu Basaksehira

Utakmica sezone za Edina Višću

Endin Čaušević

Fudbaleri Basaksehira savladali su danas na domaćem terenu ekipu Akhisara (5:1) u okviru 9. kola turske Superlige.

Basaksehir je nastavio s odličnim igrama, te je nakon devet kola i dalje bez poraza. Domaća ekipa do prednosti je stigla u 16. minuti utakmice kada je mrežu Akhisara zatresao Under. Nakon toga na scenu je stupio bh. reprezentativac Edin Višća.

Bh. fudbaler je četiri minute kasnije udvostručio prednost svoje ekipe, a asistenciju je upisao United. Nekoliko minuta kasnije gosti su preko Rodallege smanjili na 2:1. U 31. minuti isti tandem bio je u centru pažnje, a Višća je pogodio za 3:0.

Do kraja prvog poluvremena Basaksehir je postigao i četvrti gol. Ovaj put Višća je upisao asistenciju, a u listu strijelaca upisao se Tekdemir. Sredinom drugog poluvremena konačnih 5:1 postavio je Mossoro.

Basaksehir je nakon devet kola prvi na tabeli turske Superlige sa 23 boda, dok je Akhisar na 12. mjestu sa devet bodova.

Superliga, 9. kolo:

Basaksehir - Akhisar 5:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi