Basara: Prezadovoljni smo startom sezone, NS BiH mnogo čini za ženski nogomet

Prvi čovjek ŽNK Iskra

Basara: Prezadovoljni smo startom sezone, NS BiH mnogo čini za ženski nogomet

S. Mlaćo

Ženski nogometni klub Iskra Bugojno sjajno je otvorio novu sezonu Premijer ženske lige BiH. Bugojanke imaju dvije pobjede u dva kola, te je jasno da su ambicije kluba veoma velike u novoj sezoni. 

"Ekipa je nova, ali sve za sada ide veoma dobro. Dovođenjem novih igračica, te imenovanjem za sportskog direktora Samira Vrbana sve se posložilo, a vrijedi izdvojiti i našu novu trenericu Selmu Omerović. Vrban je ukomponovao stvari i Uprava kluba je prezadovoljna. Tu je i trenerica Elma Basara koja radi sjajan posao sa kadetskom selekcijom", kaže za SportSport.ba prvi čovjek ŽNK Iskra Naim Basara.

"Svakako da mi ništa ne bih mogli bez naših sponzora, a moram posebno istaći Nogometni savez Bosne i Hercegovine koji je mnogo uradio za unapređenje razvoja ženskog nogometa u zemlji. Ljudi iz Saveza prate sve utakmice, brinu se oko svih dešavanja u ligi, pomažu rad klubova i zbog toga ženski nogomet i jeste u ekspanziji", jasan je Basara.

Planovi u bugojanskom premijerligašu za budućnost su veliki.

"Mi ove sezone želimo biti stabilan premijerligaš i da uđemo u Ligu za prvaka Premijer ženske lige BiH. Ciljevi u narednoj sezoni će biti puno veći jer želimo da izborimo Evropu, odnosno Ligu prvaka. Vjerujem da to možemo dovođenjem kvalitetnih igračica".

U ŽNK Iskra razočarani su odnosom vlasti u gradu Bugojnu. Odgovorni ne pridaju pažnju premijerligašu koji je ljubiteljima nogometa na Jakliću donio mnogo radosti proteklih godina, a podrška ide u ruke niželigaša, pa čak i klubova koji i nemaju takmičenja.

"U prošloj godini smo imali podršku Općine Bugojno na čelu sa načelnikom Hasanom Ajkunićem, ali ove godine je nemamo. Sredstva koja nam je odobrilo OV Bugojno nam nisu isplaćena, a u 2018. godini načelnik Ajkunić nam nije prebacio ni jedan pfening. Zato jeste na račune klubova koji i nemaju takmičenja. Moram dodati i da od Sportskog saveza Općine Bugojno od 2015. godine nismo dobili nikakva sredstva", dodao je Basara, uspješni sportski radnik koji je duži vremenski period proveo i na čelu NK Iskra.

Bugojanci su tada bili stabilan prvoligaš sa ambicijama da napadnu Premijer ligu, ali upravo odlaskom ovog čovjek klub sa Jaklića je krenuo da tone. Sada nastupa u trećem rangu bh. nogometa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi