Goretić: Hvala Iskri za dvije nezaboravne godine

Napušta Bugojanke i odlazi u Njemačku

Goretić: Hvala Iskri za dvije nezaboravne godine

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre sezonu u Premijer ligi BiH okončale se na trećem mjestu, odmah iza višestrukog prvaka SFK 2000 i ŽFK Radnik Bumerang. Bugojanke su igrale i finale Kupa BiH  prije par dana gdje su poražene od SFK 2000, te ovu sezonu mogu ocijeniti uspješnom.

Sigurno je da će na ljeto doživjeti određene promjene u igračkom kadru, a Bugojno će napustiti Samira Goretić koja je tu odluku saopštila čelnicima kluba. Naime, Goretić odlazi na školovanje u Njemačku, a uporedo će igrati za Ingolstadt Shanzer.

"Dvije godine provesti u nekom klubu nije malo. Bila sam tu i kada smo bili na vrhuncu i kada je bilo teških perioda. Vjerovala sam da taj klub može uspjeti i uspio je naravno, u samom je vrhu, pa za Iskru nema zime, njeno vrijeme tek slijedi. Te dvije godine provedene u Iskri gledam kao na jedno odlično iskustvo, naučila sam dosta stvari od Salima Durakovića koji me doveo u klub, pa poslije od trenera Uzuna, Mašića i Vrbana. Sve su to treneri koji su bili u klubu, a od kojih se imalo dosta naučiti. Zahvaljujući Iskri stekla sam također doživotna prijateljstva i poznanstva, to nije mala stvar", kaže Goretić za SportSport.ba pa dodaje.

"Imam samo riječi hvale za Upravu kluba, a najviše za glavnog i odgovornog Naima Basaru, koji je uvijek bio tu uz nas. Jednostavno čovjek je u tom poslu itekako dobar. Veliko hvala ŽNK Iskra za ove dvije nezaboravne godine".

Goretić je ove sezone upisala osam pogodaka, a u Bugojno je stigla i ŽNK Željezničar 2011 Bosanska Krupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi