SFK 2000 deklasirao Iskru i proslavio novu titulu prvaka

U susretu na Butmiru

SFK 2000 deklasirao Iskru i proslavio novu titulu prvaka

S. Mlaćo

SFK 2000 Sarajevo je danas u Butmiru u susretu posljednjeg kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine 2017/18. sa ubjedljivih 13:0 pobijedio Iskru Bugojno.

Po tri gola su postigle Tamara Bojat (6', 8', 75') i Alisa Spahić (11', 30', 58'), dok je Jasna Đoković dva puta pogađala protivničku mrežu (56', 69'). U listu strijelaca su se upisale i Selma Kapetanović (20'), Aida Hadžić (40'), Alma Krajnić (61') i Envera Hasanbegović (65'), a autogol je postigla Naida Jusić (63').

Trenerica SFK 2000 Samira Hurem je zadovoljna nastupima svoje ekipe: „Čestitam igračicama, igrale su na visokom nivou tokom čitave sezone. Možda izgleda da je bilo lako, ali nije. Potrebno je mnogo truda i rada da se ostvare ovakvi rezultati. Ovo je kvalitetna i ambiciozna ekipa. Slijedi nam Liga prvaka, gdje se nadamo da ćemo opet biti domaćini turnira. U svakom slučaju daćemo sve od sebe da na najbolji način promovišemo našu državu.“

Golmanica Envera Hasanbegović koja je danas postigla gol iz jedanaesterca je takođe prokomentarisala sezonu: „Uložili smo mnogo truda i to se isplatilo. Danas smo bile sjajne na terenu. Presrećne smo jer smo došle do još jedne titule i sigurna sam da ćemo i naredne sezone nastaviti u ovom ritmu.“

Tim iz Sarajeva je prvenstvo završio na prvom mjestu sa 58 bodova (19 pobjeda, 1 remi, bez poraza), uz gol razliku 137:1.

Po završetku današnje utakmice pehare i medalje šampionkama su uručili generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav.

Osim toga i predstavnici SFK 2000 Sarajevo su uručili zahvalnicu Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine za ulaganje u razvoj ženskog fudbala u našoj zemlji, a nagradu je primio Jasmin Baković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi