Baselli: Pokušao sam izbjeći kontakt s Pjanićem
Foto: EPA

Veznjak Torina isključen u 24. minuti gradskog derbija

Baselli: Pokušao sam izbjeći kontakt s Pjanićem

Juventus je danas "pregazio" Torino rezultatom 4:0, a jedan od glavnih krivaca za težak poraz Bikova je i veznjak ove ekipe Daniele Baselli.

On je, naime, zaradio isključenje već u 24. minuti nakon što je dobio dva nepotrebna žuta kartona. Prvi zbog povlačenja La Joye, a drugi zbog bizarnog nasrtaja na našeg Miralema Pjanića.


Nakon meča se Baselli odlučio izviniti navijačima Torina, ali i saigračima koje je ostavio na cjedilu već polovinom prvog poluvremena.

"Ušao sam s previše želje u ovaj derbi, jako mi je stalo do ove utakmice", napisao je na Instagramu Baselli, pa nastavio:

"Pogriješio sam i izvinjavam se svima, svojim saigračima, treneru i navijačima. Preuzimam potpunu odgovornost."

Osim što se putem društvenih mreža izvinio zbog isključenja, Baselli je odmah nakon meča medijima pokušao objasniti svoj potez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pokušao sam izbjeći kontakt s Pjanićem i povukao sam nogu nazad, ali tada sam već, nažalost, bio u zraku. Zaista mi je žao...Dobro smo se pripremili za utakmicu, a ovaj potez je sve promijenio. Možda je bilo previše tenzija ili mi je previše stalo do derbija", izjavio je Baselli, pa dodao:

"Sigurno dugo neću zaboraviti ovu noć, ali sezona je duga i mi znamo koji su nam ciljevi. Moramo gledati naprijed."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi