Pjanićeve čarolije protiv Torina: Juve razbio velikog rivala
Foto: EPA

Gol i dvije asistencije bh. veznjaka

Pjanićeve čarolije protiv Torina: Juve razbio velikog rivala

Midhat Šljivak

Gradski derbi u 6. kolu italijanske Serie A odigrali su večeras Juventus i Torino, a na kraju je Stara dama upisala uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Bianconeri su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč, a to su na kraju i opravdali na terenu, gdje su potpuno razbili rivala.

Do vodstva je Juventus stigao već u 16. minuti. Grešku Rincona na sredini terena koristi Pjanić, uposlio je Paula Dybalu, koji pogađa za prednost od 1:0.



Juventusu je pomogao i Baselli koji je u 24. minuti zbog starta nad Pjanićem dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.



Čarolija bh. reprezentativca povećala je prednost Stare dame u 40. minuti. Prekrasno je pogodio za prednost Juventusa od 2:0 na poluvremenu ovog meča.



U nastavku je Juve završio započeti posao. Druga asistencija Pjanića u 57. minuti donijela je treći gol domaćem timu, a pogodio je Alex Sandro.

Potom se igra malo umirila. Juve je doduše imao šansi da dodatno poveća prednost, a u nadoknadi meča Stara dama je završila posao. Konačnih 4:0 postavio je Paulo Dybala.

Pjanić je odigrao svih 90 minuta ovog susreta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 6. kolo:

Juventus - Torino 4:0



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi