Bašić: Loš teren je prednost za Branitelj

Bašić za SportSport.ba

Bašić: Loš teren je prednost za Branitelj

Midhat Šljivak

Ekipa Metalleghea iz Jajca drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije otvara protiv ekipe Branitelja.

Trener ovog tima Nermin Bašić u razgovoru za SportSport.ba ističe da će loš teren predstavljati veliki problem za njegov tim, ali da bez obzira na sve, njegov tim želi drugi dio prvenstva otvoriti s tri boda.

"Naš cilj u drugom dijelu sezone je da budemo bolji u odnosu na prvi dio. Pripreme nismo obavili kako treba, jer nam vrijeme nije išlo na ruku i to je sigurno problem. Prvi ispit nam je ekipa Branitelja. Oni će sasvim sigurno biti u prednosti na terenu koji je u katastrofalnom stanju i gdje će biti puno preskakanja igre. Međutim, i u toj ružnoj igri, naš imperativ je pobjeda. Mi smo ekipa koja tek stasava i želimo da budemo što bolji na kraju sezone", rekao je trener Metalleghea Nermin Bašić na početku razgovora za SportSport.ba.

Trener tima iz Jajca nema problema s povredama pred duel s Braniteljem.

"Na svu sreću svi igrači su spremni. Povreda nema, a jedino protiv Branitelja neću moći računati na Bibića, koji će suspendovan zbog kartona", govori Bašić.

Metalleghe, kao i većina bh. ekipa, ima dosta problema s infrastrukturom, te bi u slučaju plasmana u Premijer ligu BiH, ekipa vjerovatno ostala bez licence.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mi ćemo pokušati biti što bolji. Ako ostvarimo plasman u društvo najboljih, nećemo bježati od toga. Ulažemo mnogo u tim i ako nam se pruži šansa, mi ćemo je iskoristiti. Ostalo je sve na gradu. Ove sezone je prvenstvo neizvjesno, tu je sedam-osam ekipa koje respektujemo i koje će se boriti za vrh", ističe Bašić.

Metalleghe nakon prvog dijela sezone zauzima četvrto mjesto na tabeli Prve lige FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije