Bašić: Ponosan sam na ekipu, idem sretan iz Banja Luke

Izjave trenera nakon utakmice

Bašić: Ponosan sam na ekipu, idem sretan iz Banja Luke

E. Ganibegović, foto: E. Oštraković

Borac i Željezničar sastali su se u Banjoj Luci u posljednjoj utakmici 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a golovima Mrkaića i Piščevića slavio je domaći tim. Nakon utakmice treneri obje ekipe su dali izjave.

Prvi je pred TV kamere stao Nermin Bašić, trener Željezničara. Bio je ovo njegov treći poraz na četvrtoj utakmici na klupi Plavih, no svejedno je ponosan na svoje igrače.

"Prvo da pohvalim ovaj divan ambijent u Banja Luci, ali mi je žao što naši navijači nisu ušli na stadion. Prvo poluvrijeme smo dosta dobro defanzivno odigrali, a u drugom mislim da smo kontrolisali igru i bili dobri u posjedu lopte, ali ta dva centaršuta bila su kobna", rekao je Bašić, pa nastavio:

"Međutim, moram vam reći da sam jako, jako ponosan na svoju ekipu. Jako borbeno, jako kompaktno, jako hrabro smo došli ovdje u Banja Luku i moje srce je zaista veliko. Sve čestitke mojim igračima, čestitke Borcu na pobjedi i analizirat ćemo ovu utakmicu na neki drugi način.

Brzo dolazi nova utakmica, ali kažem vam da sam jako ponosan svojom ekipom i idem sretan iz Banja Luke."

Trener Borca Vinko Marinović nije imao izbora nego da bude zadovoljan nakon nove pobjede koja je ekipu iz Banja Luke približila osvajanju drugog mjesta i plasmanu u pretkola Konferencijske lige.

Oglasi

"Prije svega čestitao bih igračima na pobjedi. Velika pobjeda i bitna tri boda za nas. Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali zaista dobro. Imali smo dvije-tri dobre prilike koje nismo iskoristili. Željezničar je imao u zadnjoj minuti jednu situaciju i to je bilo sve što se tiče Željezničara na utakmici", kazao je Marinović, pa nastavio:

"U drugom poluvremenu možda smo imali pad od desetak minuta, ali poslije toga i gola koji smo dali mislim da smo držali čitavu utakmicu pod kontrolom i ja samo mogu čestitati svojim igračima."

Još pet kola je do kraja, a Borac je u ovom napravio krupan korak da bude viceprvak Bosne i Hercegovine. Zrinjski će bii prvak, a Borac je na drugom mjestu sa 52 boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je na petoj poziciji s 42 boda, dva manje od Širokog Brijega i tri od Sarajeva, te će se za mjesto u pretkolima Konferencijske lige boriti do samog kraja.

U narednom kolu Željezničar će na Grbavici biti domaćin ekipi Igmana, dok će Borac u goste kod Veleža.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1659354598
Treba nama ovo,ne valja nam Mulalic a valja ova budala,cuj ponosan sam,na sta si ponosan konju glupi,jedan sut na gol,ko picke igrate i ti ponosan,zamislite da je ovo Mulalic izjavio ,svi bi ga ispljuvali a ovome seljaku niko nista nece reci i zato nama ovo i treba
7 1
nakopitam
Sto ti je prosijak. On je zadovoljan sta god da dobije. Dobili dvicu i zadovoljni odose u svoju jazbinu na šugavici
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi