Željezničar poklekao u drugom dijelu, Banjalučani sve bliže da budu viceprvaci domovine

Odigran derbi u Banjoj Luci

Željezničar poklekao u drugom dijelu, Banjalučani sve bliže da budu viceprvaci domovine

E. Ganibegović, foto: E. Oštraković

Utakmicom Borac - Željezničar spuštena je zavjesa na 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Mrlja na ovu utakmicu bačena je i prije nje kada su navijači gostiju vraćeni u Sarajevo i nisu bili u prilici podržati voljeni tim. Željezničar je poklekao pred kraj utakmice, a konačan rezultat glasio je 2:0.

Prvi pokušaj imali su domaćini. Ninković je u devetoj minuti iskosa s dvadesetak metara šutirao, ali vrlo neprecizno.

Tri minute kasnije Kulašin je uposlio Mrkaića, no ovaj je oklijevao i tako je propala potencijalno sjajna šansa za domaću ekipu.

Igrala se 21. minuta kada prijete gosti. Drljo je šutirao s dvadeset metara, no njegov šut ukrotio je ćetković.

Uslijedili su napadi Borca. Kosorić je blokirao šut Jurilja, a u 32. minuti. Muftić brani udarac Kulašina, da bi Ninkovićev šut nakon odbijenca bio izblokiran.

Nova dobra šansa za Borac u 38. minuti kada je Muftić zaustavio šut Jurilja, da bi u samom finišu poluvremena Šehić pobjegao svom čuvaru, ali šutirao van okvira gola.

Oglasi

Šutevi Mrkaića na jednoj i Hajdarevića na drugoj strani obilježili su početka nastavka, a zatim je Muftić imao nekoliko dobrih intervencija.

Do gola Borac dolazi u 72. minuti. Centrirao je Piščević, Drina protiv Mrkaića nije imao nikakve šanse u zračnom duelu, a najbolji strijelac Borca matira glavom Muftića i donosi Borcu vodstvo.

Sve je bilo gotovo pet minuta kasnije. Ninković je centrirao iz kornera, lopta pada u peterac gostiju gdje je Piščević bio sam i nije mu bilo teško da pogodi.

Još pet kola je do kraja, a Borac je u ovom napravio krupan korak da bude viceprvak Bosne i Hercegovine. Zrinjski će bii prvak, a Borac je na drugom mjestu sa 52 boda.

Željezničar je na petoj poziciji s 42 boda, dva manje od Širokog Brijega i tri od Sarajeva, te će se za mjesto u pretkolima Konferencijske lige boriti do samog kraja.

Oglasi

U narednom kolu Željezničar će na Grbavici biti domaćin ekipi Igmana, dok će Borac u goste kod Veleža.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 28. kolo:

Borac - Željezničar 2:0 (Mrkaić 72'; Piščević 77')

FK Borac: Ćetković; Lagundžić, Lazić, Vojnović, Račić; Piščević, Predragović, Ninković, Jurilj, Kulašin; Mrkaić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Galić, Kosorić, Drina, Šehić, Hodžić, Hajdarević, Beganović, Drljo, Santos, Hodžić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

kaliopi
Ma ljudi ne volim Želju al fakat suđenje nije normalno, pa ovi likovi je daju nikome igrati, toliko ovim “faulima” koje sviraju ubijaju protivničke igrače u pojam da to nije normalno, ne znam čemu ovo vodi Bgm…
7 1
krems_krems12
Je li vas stid naslova??? Sa onakvim sudjenjem ni Real nebi izdrzao pritisak i ono sudijsko maltretiranje. Kad vam ode gico letite opet u drugu ligu gdje vam i jeste mjesto.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi