Bašić Nadam se osvajanju tri boda protiv Branitelja

Trener lidera iz Jajca

Bašić Nadam se osvajanju tri boda protiv Branitelja

Metalleghe BSI će u susretu 17. kola Prve lige FBiH na stadionu u Tomislavgradu ugostiti Branitelj. 

Tim iz Jajca je u prošlom kolu savladao Novi Travnik rezultatom 3:1 i tako dodatno učvrstio lidersku poziciju na tabelu, a da pred subotnji okršaj sa Braniteljom  vlada veliki optimizam potvrdio nam je i trener Nermin Bašić.

"Utakmica protiv Branitelja za nas je bitna kao i svaka druga. Radi se o tvrdoj ekipi koja je napravila kiks u prošlom kolu i nema sumnje da će sada dati sve od sebe kako bi nas iznenadili. Mi umjesto da igramo u Jajcu, igramo faktički u gostima, a zauzimamo lidersku poziciju što dovoljno pokazuje karakter ekipe. Nadam se da ćemo osvojiti tri boda protiv Branitelja što bi nam dalo veliko samopouzdanje u nastavku sezone", kazao nam je Bašić.

Bašić ističe da Premijer liga BiH nije opterećenje za njegove izabranike, a razlog je jednostavan. 

"Bitno je da stalno radimo na sebi i da želimo biti bolji, a druge ekipe nas ne zanimaju. Prvo mjesto nije opterećenje jer smo svjesni da je to predaleko. Tim koji želi plasman u Premijer ligu, a domaće utakmice igra u gostima je stvarno apsurd, ali šta možemo. Nadam se da će Grad Jajce riješiti to, a mi ne tražimo izgovore i žao nam je što nas naši navijači sada ne mogu gledati. Borit ćemo se da ih obradujemo borbenošću i zalaganjem, ostalo će doći," zaključio je trener Metalleghea na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Meč između Metalleghea i Branitelja igra se u subotu s početkom u 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi