Kreće borba za plasman u Premijer ligu

Počinje drugi dio sezone Prve lige FBiH

Kreće borba za plasman u Premijer ligu

A. Beganović

Nakon troipomjesečne pauze nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a u 16. kolu očekuje nas mnogo uzbuđenja.

U proljetnom dijelu sezone očekuje nas mnogo uzbuđenja, kako u borbi za prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu, tako i u borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Nekoliko ekipa, Metalleghe, Budućnost, Oraškje i Zvijezda, žele u narednoj sezoni igrati u Premijer ligi, a već u 16. kolu vidjet ćemo koliko su njihove najave ozbiljne.

Vodeća ekipa prvenstva, Metalleghe iz Jajca, na otvaranju drugog dijela sezone na domaćem terenu će odmjeriti snage sa Novim Travnikom, koji se nakon pvog dijela sezone nalazi na 15. mjestu tabele sa 14 bodova i do kraja prvenstva će voditi grčevitu borbu za ostanak.

Drugoplasirana Budućnost u 16. kolu gostuje u Kaknju. Domaći Rudar ozbiljno je odradio pripreme, a s obzirom da se nalazi na 10. mjestu tabele sa 21 bodom svaki eventualni kiks na domaćem terenu gurnut će ga u opasnu zonu.

Trećeplasirano Orašje solidno je pojačalo svoje redove, a cilj nekadašnjeg člana Premijer lige je povratak u društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova. Na otvaranju proljetnog dijela sezone Labudovi sa Save gostuju u Sanskom Mostu kod Podgrmeča, koji će do posljednjeg kola strijepiti za svoj status u Prvoj ligi Federacije BiH.

Četvrtoplasirana Zvijezda je i pored zaostatka za vodećom ekipom od četiri boda, najveći favorit za plasman u Premijer ligu. Ekipa iz Gradačca na otvaranju sezone na Banja Ilidži će snage odmjeriti sa Goraždem i sve osim sigurne pobjede izabranika Nedima Jusufbegovića bilo bi ravno čudu.

U Bihaću će se sastati domaće Jedinstvo i Bratstvo, posljednjeplasirana Sloga iz Ljubuškog gostuje kod Branitelja, u Lukavcu se sastaju domaći Radnički i GOŠK, dok Bosna u Visokom dočekuje Čapljinu.

Na kraju treba podsjetiti da će plasman u Premijer ligu osigurati prvoplasirana ekipa, dok se još uvijek ne zna tačan broj ekipa koje će napustiti prvoligaško društvo. To će zavisiti od broja klubova iz Federacije BiH koji će napustiti društvo najboljih bh. klubova. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ono što je sigurno je to da ove godine zbog skraćivanja Premijer lige BiH u Prvu ligu Federacije BiH neće upasti četiri kluba iz drugih liga. Prvaci drugih liga Jug, Sjever, Centar i Zapad po završetku prvenstava će razigravati za plasman u prvoligaško društvo. Dva kluba koja trijumfuju u razigravanju plasirat će se u Prvu ligu Federacije BiH. 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi