Bašić: Ovo mi je najljepša čestitka za rođendan
Bh. stručnjak u Sloveniji radi sjajan posao, a čelnici kluba ne žele ni čuti za ponude koje dolaze na njegovu adresu. FOTO: NK Radomlje

Radomlje na zimsku pauzu ide sa liderske pozicije

Bašić: Ovo mi je najljepša čestitka za rođendan

Samir Mlaćo

Svečano je danas bilo u kući bh. stručnjaka Nermina Bašića. Naime, Bašić sa svojim NK Radomlje na zimsku pauzu u 2. ligi Slovenije odlazi sa liderske pozicije. Nije to očekivao niko. Ni Nermin Bšić, ni čelnici kluba, kao ni navijači.

Cilj u ovoj sezoni je bila promocija mladih igrača, sam rezultat i nije bio u prvom planu, ali Bašić i njegovi izabranici išli su iz kola u kola sa jasno željom da se nadigravaju.

Sjajno je Bašić poklopio kockice, pa Radomlje na zimsku pauzu ide 36 osvojenih bodova, tri više od Bravo i Tabor Sezana. Radomlje ima i najbolji napad, te najbolju odbranu, kao i prvog strijelca lige. Radi se o nekadašnjem juniorskom reprezentativcu BiH Anelu Hajriću koji je u 17 kola postigao 21 pogodak.

Bašić je definitivno najbolji stručnjak u ligi, meta je mnogih klubova iz elitnog ranga Slovenije, ali u Radomlju ne žele ni da čuju za njegov odlazak. Svjesni su kvaliteta koje posjeduje, a dokazao je to i u dosadašnjem dijelu sezone. Danas je proslavio uspjeh sa Radomljem, ali i 35. rođendan. I pored slavljeničke atmosfere našao je vremena da se javi za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Hvala vam puno na čestitkama. Šta da kažem... Premašili smo očekivanja... Dobijemo danas 3:2 Krško koje ne zna za poraz deset utakmica, a Bravo izgubi. Sve se poklopi i prvi smo, to valjda dođe i kao nagrada od dragog Boga za pošten i vrijedan rad. Hvala momcima, hvala svima u klubu, ovo mi je najljepša čestitka za rođendan. Možemo svi skupa biti ponosni na ono što smo ostvarili", kazao je Bašić.

Već u ponedjeljak Bašić će put BiH. Na zasluženi odmor. Ko zna možda u međuvremenu stigne i ponuda koja ga ostavi u našoj zemlji. Priznao je nedavno u razgovoru za SportSport.ba da želi voditi klub koji će se boriti za pehare, te da se ne boji nikakvih izazova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi