Nermin Bašić sa najmlađom ekipom u ligi pravi čuda u Sloveniji
FOTO: NK Radomlje

Radomlje slavilo u derbiju i zauzelo lidersku poziciju

Nermin Bašić sa najmlađom ekipom u ligi pravi čuda u Sloveniji

Samir Mlaćo

NK Radomlje, koje sa klupe predvodi bh. stručnjak Nermin Bašić, novi je lider na tabeli Druge lige Slovenije.

U jučerašnjem duelu 10. kola Bašićevi izabranici savladali su dosadašnjeg lidera Bravo i tako zamijenili pozicije na tabeli. Bilo je 2:1 za Radomlje koje je tako nastavilo sjajan niz nepobjedivosti. Naime, ovaj tim uključujući i kup takmičenje ubilježio devet pobjeda i jedan remi, te ima najbolju odbranu lige.

Velike zasluge pripadaju svakako i Bašiću koji je od najmlađe ekipe u ligi stvorio kolektiv koji igra za gol više, a to se već sada isplatilo. Iako cilj ovog kluba nije povratak u elitni rang slovenskog nogometa, jasno je da će Radomlje mnogo pitati u ovoj sezoni.

Trener Bašić, nekadašnji šef struke bh. timova NK Travnik, NK Metalleghe i FK Sloga Simin Han, nedavno je u razgovoru za SportSport.ba kazao da se u Sloveniji osjeća prelijepo, te da ga čelnici kluba i pored ponuda iz Prve lige te zemlje, ne žele pustiti.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Nakon niza dobrih igara svima je jasnije zbog čega je to tako, te neće biti iznenađenje ako Bašić iznenadi i čelnike svog kluba, te na kraju ostvari pravu senzaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi