Bašić nakon remija: Išli smo na sve ili ništa, na kraju se isplatilo

Veliki bod na Koševu

Bašić nakon remija: Išli smo na sve ili ništa, na kraju se isplatilo

S. Mlaćo

Željezničar nosi bod sa Koševa.

Plavi su gubili 2:0, ali na kraju se radovali.

Nermin Bašić je mogao biti sretan.

“Želim pohvaliti obe ekipe, dosta dinamike, dosta lijepih poteza. Želim čestitati momcima, bili su hrabri, željeli smo biti odvažni, te smo u prvom dijelu uspjeli u tome. Sarajevo nam je postiglo pogodak, ali nismo odustajali, vjerovali smo u sebe, a Sarajevo je sjajno ušlo u drugi dio. Išli smo na sve ili ništa na kraju i isplatilo. Ovaj bod je vrijedan tri iz neke mentalne stvari. Gubiš derbi 2:0 i vratiš se na 2:2. To je ekipa koja ima karakter“, rekao je Bašić.

Željo nastavlja borbu za Evropu.

“Kada sam došao gledao sam kako podići ekipu, vratiti emocije i pokazali smo to danas. Bili smo hrabri, ovo danas je bilo fenomenalno. Ovo će nam sigurno dati krila, želim uživati u izdanju mojih momaka“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kakva je vaša zamisao bila sa Drljom, Amoahom i Santosom?

Željeli smo brže i dinamičnije igrače. Uspjeli smo u tome. Nismo došli da se branimo, znamo da bi bilo 3:0 za Sarajevo. Nismo se željeli braniti. Igrali smo bez klasične devetke, ali Amoah je u nekim ranijim klubovima igrao devetku. Željeli smo tu dubinu..., dodao je Bašić.

Top Komentari

Ne kontam za sta je se iplatilo? Za sve? Pa nebi bas reko. Ok da je bilo nista nije, al nije ni sve. Za ovog tipa je jedan bod sve. A sta su onda tri?
0 2
user1659354598
Jedini gori od tebe je Repuh,pa sve si promasio,sam sebe si iznenadio konju jedan,pocnes bez Stile ,pasa ne mozemo odigrati prvi sut na gol u drugom poluvremenu i kad je Stila usao tad smo poceli igrati,konju jedan bez Stile mi ne mozemo i to sebi u glavu urezi,ti ga u derbiju ne stavis ispocetka,protiv Sirokog ga vadis i sve si promasio,ti si laptop trener veze nemas
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi