Metallegheu se protiv Viteza vraćaju šestorica

Jajčani traže novu pobjedu

Metallegheu se protiv Viteza vraćaju šestorica

Samir Mlaćo

Iako su u susret ušli bez sedam prvotimaca, nogometaši Metalleghea u subotu su na Piroti savladali Mladost DK(2:0) te upisali veoma važna tri boda.

Jajčani su znalački očuvali dvostruku prednost iz 18.minute, te zatvorili sve prilaze golu, a već u subotu ih očekuje derbi Srednje Bosne protiv ekipe NK Vitez. U prvom dijelu sezonu Vitez je slavio sa minimalnih 1:0, ali u tim iz Jajca sada vjeruju da oni mogu uzdignute glave dočekati posljednji sudijski zvižduk.

U prilog Nerminu Bašiću i njegovim pomoćnicima svakako ide i to da se u momčad vraća čak šestorica nogometaša koji su propustili duel sa Mladosti. To su Benović, Kovač, Durak i Sakan koji su odradili suspenzije zbog kartona, dok su potpuno spremni Smiljanić  i Stakić koji su protiv Mladosti upisali tek desetak minuta.

Izostat će povrijeđeni Elvis Bibić, dok će zbog crvenog kartona zarađenog protiv Mladosti duel propustiti i vezista Emir Zeba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč između Metalleghea i NK Vitez igra se u subotu sa početkom u 13:30 sati, a ulaz je 5 KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi