Bašić: Sa ovom ekipom ulazimo u prvenstvo

Trener Metalleghe BSI

Bašić: Sa ovom ekipom ulazimo u prvenstvo

Samir Mlaćo

Nogometaši Metalleghe iz Jajca na travničkoj Piroti jučer su savladali Bosnu iz Visokog (2:1), a pored pobjede izabranici Nermina Bašića pružili su veoma borbenu i dopadljivu partiju.

Nakon prvih 45. minuta popularni Kraljevi zaigrali su mnogo ofanzivnije, stvorili veliki broj prilika, te je na kraju kao nagrada došao prelijep pogodak  Elvisa Bibića, koji je ujedno bio dovoljan za pobjedu.

Tim menadžer  Nermin Bašić odlučio je pružiti priliku svim igračima, a na kraju duela na Piroti za SportSport.ba dao je svoje viđenje susreta, te dotakao se igračkog kadra svog tima i duela prvog kola nove sezone sa zeničkim Čelikom.

"Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali dosta korektno i taktički i trkački, te na jednoj visokoj razini i stvorili dvije tri prilike. Vidjeli ste da je visočka Bosna zaista dobra i kvalitetna ekipa, a to potvrđuje njihov rezultat protiv Sarajeva gdje su jedva izgubili 2:1. U drugom dijelu smo izvršili sve izmjene, napravili neke korekcije u igri i vidi se po ekipi da tu još nema svježine. Uglavnom, bilo je tu nekih stvari koje trebamo hitno popraviti, ali svemu u svemu mislim da smo na jakom dobrom putu što se tiče cjelokupnog tima. Ja sam zadovoljan,  ali naravno da uvijek može bolje. Peta nam je utakmica i možemo biti sasvim zadovoljni", priča Bašić.

Stratega popularnih Kraljeva smo pitali da li je igračka križaljka njegovog tima riješena kada je u pitanju debitantska sezona u Premijer ligi.

"Mi smo u sklopu naših finansija uklopili onako kako jesmo. Klupa je priznajem mala i nismo još doveli onako kako bi ja želio. Šta je tu je, budžet je takav kakav jest i nećemo kukati, već iz ovog što imamo napraviti najbolje. Transferi su završeni prije deset dana, tako da sa ovom ekipom ulazimo u prvenstvo", priznaje naš sagovornik.

Narednog vikenda Metalleghe BSI će u generalci gostovati Željezničaru na Grbavici, a sezonu u najjačem rangu našeg nogometa Jajčani će otvoriti gostovanjem kod Čelika. Čelik se lagano budi nakon katastrofalne situacije na početku sezone i to sigurno ne može radovati navijače tima iz Jajca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čelik je uvijek Čelik i uvijek će se dignuti bez obzira kakvu ekipu i kakve probleme imali. Oni su izuzetno nezgodan kluba, izuzetno nezgodna ekipa i bit će jako teška. Mi smo apsolutni autsajderi, Čelik je institucija i mi ćemo se tako odnositi prema toj utakmici sa puno respekta, ali se sigurno nećemo bojati i tražit ćemo svoje prilike da pobijedimo", zaključio je Bašić na kraju razgovora za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi