Metalleghe na Piroti savladao visočku Bosnu

Sadržajna i kvalitetna utakmica

Metalleghe na Piroti savladao visočku Bosnu

Samir Mlaćo

U prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Pirota u Travniku snage su danas odmjerili nogometaši Metalleghea  iz Jajca i Bosne iz Visokog. Završilo je 2:1 (1:1), a viđena je veoma zanimljiva i sadržajna utakmica.

Prva prilika na utakmici desila se u šestoj minuti kada Popović šutira preko gola Bosne, a u 12.minuti isti igrač izlazi pred gostujućeg golmana Bekana koja sjajno brani i spašava svoju mrežu.

U 14. minuti iskusni Vernes Selimović glavom šutira preko gola, da bi dvije minute kasnije Jajčani poveli. Nesporazum golmana Bosne Bekana i jednog domaćeg fudbalera koristi Mirza Kovač i pogađa mrežu za vodstvo svog tima.

U 18. minuti Visočaci su poravnali. Lijep ubačaj sa desne strane, lopta dolazi do Čehajića koji trese mrežu Fejzića za konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Metalleghe je diktirao tempo igre, stvorio nekoliko sjajnih prilika, ali konačnih 2:1 postavio je prelijepim pogotkom rezervista Elvis Bibić pred sami kraj susreta.

Prijateljski meč:

NK Metalleghe BSI : NK Bosna Visoko  2:1 (1:1)

Stadion Pirota. Gledalaca:50.

NK Metalleghe BSI: Fejzić, Pezo,  Helvida, Dujaković, Rašić, Sakan, Karađuz, Selimović, Popović, Smajić, Kovač.Još su igrali: Kudić, Goloman, Fejzić, Benović, Durak, Jakupović, Bibić. Trener: Nermin Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Bosna Visoko: Bekan, Hrvat, Dupovac, Beširević, Mujezinović, Čulov, Džafić, Porča, Čehajić, Čabaravdić, Goralija. Još su igrali: Šukrija, Čiva, Karavelić, Pandžić, Premčeski, Fejzagić, Čomaga, Čubara. Trener: Faruk Dedić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti