Metalleghe BSI  osvojio turnir

Završen turnir u Slavonskom Brodu

Metalleghe BSI osvojio turnir

Samir Mlaćo

U finalu 25. Memorijalnog  turnira  "Zvonko Mikolčević"  koji se igrao u Ruščici kod Slavonskog Broda snage se odmjerili dva tima  iz Premijer lige naše zemlje, NK Metalleghe BSI i NK Vitez.

Nakon 90.minuta igre nije bilo pogodaka pa je pobjednik turnira odlučen izvođenjem jedanesteraca,  a pehar je na kraju otišao u ruke nogometaša Metalleghea koji su slavili sa 11:10.

 Treba istaći da je Vitez od 55.minute igrao sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton zbog nesportskog ponašanja zaradio novajlija Anel Dedić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nebojša Popović (NK Metalleghe BSI), najbolji strijelac  turnira je Kenan Karađuz (NK Metalleghe BSI), a  najbolji golman turnira Ivan Tirić (NK Vitez).

NK Metalleghe BSI – NK Vitez  0:0, penali 11:10.

Stadion: SRC Antun Iličić-Braco.  Glavni sudija: Zvonimir Filajdić. Pomoćnici: Zvonimir Laco i Esad Havić. Delegat: Denis Rajković.

NK Metalleghe BSI: Fejzić, Benović, Durak, Bibić, Smajić, Zeba, Selimović, Fejzić, Pezo, Rašić, Popović. Na klupi: Kudić, Kovač, Pljevljak, Karađuz, Helvida, Dujaković, Sakan. Trener: Nermin Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Vitez: Tirić, Jevtić, Livaja, Muminović, Dedić, Šantić, Livančić, Đerić, Novak, Barišić, Sadiković. Na klupi: Kovač, Vrhovac, Jurić, Petrović, Kokot, Ramljak, Stanić. Trener: Boris Pavić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi