Baskijski derbi pripao Sociedadu
Real Sociedad u narednom kolu gostuje kod Valencije dok će Athletico Bilbao na domaćem terenu igrati sa Barcelonom.

Athletico Bilbao poražen

Baskijski derbi pripao Sociedadu

E. Oštraković

Real Sociedad je večeras, u okviru 22. kola Španskog prvenstva na domaćem terenu savladao ekipu Athletico Bilbaoa, rezultatom 2:1.

Domaći su ovom pobjedom uhvatili priključak u borbu za mjesto koje vodi u Evropu naredne sezone, dok je Bilbao ostao u sredini tabele.

Krenulo je sjajno za domaće koji su već u 16. minuti došli do vodstva preko Oyarzabala. Imali su domaći još nekoliko šansi da uduplaju vodstvo ali na to se čekalo do 45. minute kada je za 2:0 pogodio Willian Jose.

U drugom poluvremenu dominirala je gostujuća ekipa. Imao je Bilbao dosta šansi da smanji vodstvo, ali uspjeli su to uraditi tek pred sami kraj susreta kada je Garcia pogodio za, ispostaviti će se konačnih, 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Sociedad u narednom kolu gostuje kod Valencije dok će Athletico Bilbao na domaćem terenu igrati sa Barcelonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi