Kodro predstavljen u novom klubu i odmah poručio: Ako dam gol Sociedadu, slavit ću!

Bh. napadač stigao u novi klub

Kodro predstavljen u novom klubu i odmah poručio: Ako dam gol Sociedadu, slavit ću!

Bosanskohercegovački napadač Kenan Kodro danas je predstavljen u svom novom timu - Athletic Bilbau.

Kodro je u Bilbao stigao iz danskog Kopenhagena, a prilikom predstavljanja je izrazio nadu da će na terenu opravdati povjerenje koje mu je ukazala uprava kluba jer ga je dovela.

"Zahvalio bih se predsjedniku i čitavom upravnom odboru što vjeruju u mene, nadam se da ću im se na terenu revanširati. Vrijedan sam igrač i zato sam ovdje. Za mene je to nagrada. Igrač sam sa puno pokreta i mogu doprinjeti u ofanzivi. Siguran sam da neću imati problema pri uklapanju u strategiju trenera Gaizke Garitana", rekao je Kodro.

Na predstavljanju se također pojavio i sportski direktor kluba Rafael Alkorta. On je hvalio našeg napadača.

"Svjesni smo kakve su Kodrine mogućnosti. Znali smo da je dobro pojačanje. Ima internacionalno iskustvo i mislili smo da je zanimljiva opcija. Pored toga, nemamo baš mnogo napadača", rekao je on.

Inače, Kodro će već sutra imati priliku za debi kada njegov novi klub bude igrao protiv njegovog bivšeg kluba Real Sociedada u baskijskom derbiju. Naš napadač je poručio da će slaviti eventrualni gol.

"Ukoliko sutra postignem gol, proslavit ću ga. S poštovanjem, ali ću ga proslaviti. To je vrlo emotivan trenutak za napadača", rekao je Kodro.

Otkupna klauzula u Kodrinom ugovoru 80 miliona eura

Ono što je zanimljivo je da u ugovoru postoji otkupna klauzula po kojoj bh. napadač može otići za gotovo nevjerovatnih 80 miliona eura. Ugovor je potpisan do ljeta 2022. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Kodro je u prvom dijelu sezone u danskoj Superligaeni postighao jedan gol iz osam nastupa dok je u kvalifikacijama za Evropa ligu bio strijelac pet puta.

Top Komentari

@dn@n
80 milona eura otkupna klauzula wtf. Gasi mješalicu motaj kablove
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije