Batistuta odlučio da krene trenerski posao u Engleskoj

Sve bliže Middlesbroughu

Batistuta odlučio da krene trenerski posao u Engleskoj

Edmir Škorić

Neimenovani izvor blizak Gabrielu Batistuti tvrdi da bivši napadač Fiorentine želi postati sljedeći Middlesbroughov trener.

Legenda italijanskog nogometa odlučna je da uplovi u trenerske vode, a iako je 2013. godine radio kao tehnički direktor u Colonu.

Batistuta je kao igrač ostavio veliki trag u Seriji A, ali je spreman da sada u Engelskoj bude trener. Nije isključeno da zasjedne na klupi Middlesbrougha, koji igra u Championshipu.

"Gabi ima fantastičan rekord i kao vodeći svjetski igrač i tehnički direktor. Razgovarao je o potencijalnom prelasku u Englesku na svoj prvi menadžerski posao i zainteresovan e da vodi klub iduće sezone", ispričao je izvor blizak igraču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pedesetogodišnji stručnjak posebno je izrazio želju da bude menadžer Middlesbrougha, čije boje brani i bh. reprezentativac Muhamed Bešić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi