Batistuta poredio Simeonea i Džeku: Giovanni tek treba napraviti karijeru, a Džeko...
Legendarni Batistuta je najljepše dane karijere proveo u Seriji A, a očigledno i dan danas pomno prati dešavanja iz ove lige.

Legendarni napadač Fiorentine i Rome

Batistuta poredio Simeonea i Džeku: Giovanni tek treba napraviti karijeru, a Džeko...

Legendarni argentinski napadač Gabriel Omar Batistuta bio je gost jedne prezentacije u Firenzi gdje je govorio o brojnim svjetskim fudbalerima, a posebno onima koji trenutno igraju u Seriji A. 

Batistuta, koji je najznačajniji dio karijere proveo u Fiorentini i Romi, je između ostalog dobio pitanje da uporedi trenutnog napadača Fiorentine Giovannija Simeonea i napadača Rome Edina Džeku.

Naravno, to se baš i nije moglo porediti pa je Batistuta rekao samo ono što je realnost u ovom trenutku.

"Giovanni tek treba da napravi karijeru. On se mnogo trudi da napreduje i za sada mu ide jako dobro. S druge strane, Džeko je izgrađen i zreo fudbaler", rekao je Batistuta koji se potom osvrnuo samo na Džeku za kojeg smatra da je vrhunski fudbaler.

"Odličan fudbaler. Njemu ne moram ništa da savjetujem", rekao je Batistuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, on je poredio dva najbolja fudbalera svijeta u posljednjem desetljeću Lea Messija i Cristiana Ronalda te je tom prilikom poručio da bi u svoj tim uvrstio Messija, ali samo zato jer je Argentinac.

"Ako bih mogao uzeo bih obojicu. A, ako već moram birati, izabrao bih Messija. Samo zato što je Agentinac. Iskreno, vrlo težak je taj izbor jer su drugačiji tipovi igrača. Messi je više uključen u igru. Teško ih je uporediti. Ljudi poput Ronalda nikada neće prestati postizati golove...Davat će ih koliko god bude mogao", rekao je Batistuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi