Bayer Leverkusen angažovao novo pojačanje za 12 miliona eura

Weiser potpisao do 2023. godine

Bayer Leverkusen angažovao novo pojačanje za 12 miliona eura · Zvanično

Bayer iz Leverkusena je već dogovorio još jedan transfer u ljetnom prelaznom roku.

Apotekari su potpisali petogodišnji ugovor sa Mitchellom Weiserom, 24-godišnjim fudbalerom Herthe iz Berlina kojeg će platiti 12 miliona eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula u ugovoru sa berlinskim klubom.

"Angažovanjem Weisera smo napravili dobru stvar. Ekipa će dobiti na kvalitetu, riječ je o vrlo talentovanom fudbaleru koji će nam trebati sljedeće sezone. Naredne sezone ćemo ponovo igrati Evropu i trebat će nam širina u ekipi", rekao je sportski direktor Bayera Rudi Voeller, te dodao:

"Proteklih godina je pokazao da ima veliki potencijal i mislimo da ga u našem klubu može iskoristiti u potpunosti".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mitchell Weiser igra na poziciji desnog beka a u u Herthi je proveo tri sezone nakon što je stigao iz Bayern Munchena, u kojem se nije uspio izboriti za važniju ulogu u ekipi. Prethodno je igrao još za Koeln, Kaiserslautern i Veltenhof u kojem je ponikao.

Podsjetimo, Leverkusen je prije nekoliko dana angažovao i Paulinha iz brazilskog Vasca za 26.5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi