Chelsea doveo pojačanje iz Bundeslige

Stiže igrač Bayera

Chelsea doveo pojačanje iz Bundeslige

S. Grebović

Dvadesetjednogodišnji Benjamin Henrichs novi je igrač londonskog Chelsea.

Ako je vjerovati britanskom Talksportu, Chelsea je već doveo novog igrača zanarednu sezonu.

Riječ je o jednom od najbolji mladih odbrambenih igrača Bundeslige Benjaminu Henrichsu, igraču Bayer Leverkusena. Ovaj dvadesetogodišnjak može igrati na gotovo svim pozicijama u odbrani, ali je lijevi bek njegova primarna pozicija. 

Ugovor sa Leverkusenom ga veže do ljeta 2022. godine, no klub može napustiti ukoliko neko za njega plati 35 miliona eura koliko iznosi otkupna klauzula za ovog igrača, a izgleda da je Chelsea to spreman učiniti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henrichs je do sada odigrao 50 utakmica za Bayer u Bundesligi, a za seniorski tim Njemačke nastupio je tri puta.

Poznato je da će Antonio Conte na kraju sezone gotovo sigurno napustiti klupu Plavaca, a u upravi Chelsea su odlučili da već krenu sa dovođenjem igrača za narednu sezonu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi