Možda je prerano, ali čini se kako je pitanje titule u Bundesligi riješeno!
Apotekari na dobrom putu do prve titule (Foto: EPA)

Novi trijumf Apotekara

Možda je prerano, ali čini se kako je pitanje titule u Bundesligi riješeno!

Midhat Šljivak

Bayer Leverkusen juriša ka tituli prvaka Njemačke. Apotekari su novi trijumf upisali danas na gostovanju u Kolnu gdje su slavili s 2:0 i sada su na plus 10 ispred Bayerna.

Xabi Alonso vodi Bayer Leverkusen ka historijskom uspjehu - prvoj tituli prvaka Bundeslige. Nakon 24. kola taj san je još bliži.

Apotekari su gostovalu u Kolnu i slavili su novi trijumf. Bilo je 2:0 i sada je ovaj tim na 10 bodova ispred aktuelnog prvaka Bayerna.

Pomogao je gostima i fudbaler domaćih Thielmann. Dobio je direktan crveni karton u 14. minuti nakon neopreznog starta nad Xhakom.

Koln se napadima Apotekara odupirao do 38. minute kada je odbrana konačno popustila. Sjajni Jeremie Frimpong postiže gol za 1:0. Ovo je Nizozemcu osmi pogodak sezone.

U nastavku je Bayer završio priču. Fenomenalni lijevi bočni Alex Grimaldo u 73. minuti postiže svoj deveti gol u Bundesligi, 11. ukupno i postavlja konačnih 2:0.

Oglasi

S nova tri boda Bayer drži vrh Bundeslige sa 64 boda. Bayern je iza s 54 i čini se kako se bundesligaška trka polako završava, iako ima još dosta da se igra.

Djeluje posve nemoguće da Bavarci stignu deset bodova minusa, posebno jer Leverkusen djeluje nezaustavljivo.

Treba istaći da je novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Denis Huseinbašić ušao u 83. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 24. kolo:

Koln - Bayer Leverkusen 0:2

Top Komentari

FudbalskiGenije
Guzoperači i izbjeglice u očaju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi