Okončana je fudbalska bajka u Njemačkoj, ali priča ima slatku završnicu: Drugoligaš u finalu Kupa!
FOTO: EPA

Nevjerovatna sezona

Okončana je fudbalska bajka u Njemačkoj, ali priča ima slatku završnicu: Drugoligaš u finalu Kupa!

Haris Zilić

Dobili smo prvog finalistu ovosezonskog njemačkog DFK pokala koje je ponudilo nevjerovatan rasplet pa smo tako u polufinalu dobili tri niželigaša.

Senzacija i priča godine je fudbalska bajka iz treće lige ekipa Saarburckena koja je ipak večeras zaustavljena u pohodu na "filmsko" finale.

Saarbrucken je poražen od Kaiserlsatuerna rezultatom 2:0, tako da je član drugoligšakog karavana kultni Kasierlsautern prvi finalista Kupa Njemačke.

Za trijumf Kasierlsauterna večeras su pogađali Ritter u 53. i Toure u 75. minuti utakmice.

Ipak, Saarbucken ne smije da žali jer su ove sezone ispisali nevjerovatnu priču u njemačkom fudbalu kao trećeligaši.

Oglasi

Do polufinala Saarbrucken je redom izbacivao Karlsruher, Bayern Minhen, Eintrach Frankfurt i Borussiu Monchengladbach, dakle tri bundesligaša među kojima je i slavni Bayern položili su oružje pred Saarbuckenom.

Sa druge strane Kaiserlsautern je do polufinala izbacivao RW Koblenz, Koln, Nurnberg i Hertha, dakle dva člana Cvajte i jednog člana Bundeslige.

Tako ćemo u finalu Kupa Njemačke gledati niželigaša, tačnije člana Cvajte koji se posljednjih sezona bori u nižim rangovima u Njemačkoj i pokušava se vratiti na stare staze.

Kaiserslautern je bio četiri puta prvak Njemačke, a dva puta su osvajali DFB Pokal, posljednji pu 1996. godine, a posljednje finale Kupa su igrali 2003. godine kada su poraženi od Bayerna sa 3:1. Za Kasierslautern će novo finale Kupa biti ukupno osmo u historiji kluba.

Oglasi

U drugom polufinalu sutra se sastaju Bayer Leverkusen i Fortuna Dusseldorf i nema sumnje da se Apotekarima Xabija Alonsa otvara velika šansa za duplu krunu ove sezone.

Naravno, Fortuna sutra ne dolazi sa bijelom zastavom u polufinalni duel protiv Bayera, a tek Kaiserlsautern u veliko finale.

Polufinale Kupa Njemačke:

Saarbrucken - Kaiserlautern 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi