Na stadionu muk, Olmo se uhvatio za glavu, a igrač Leipziga obrukao za cijeli život

Nestvarno šta je promašio

Na stadionu muk, Olmo se uhvatio za glavu, a igrač Leipziga obrukao za cijeli život

Endin Čaušević

Leipzig je poražen danas na startu nove sezone Bundeslige u gostima protiv Bayer Leverkusena sa 3:2, a tragičar gostujućeg tima bio je Lois Openda koji je imao nevjerovatan promašaj za šok i nevjericu svih na stadionu.

Sezona u Bundesligi počela je na spektakularan način, a u terminu od 15:30 sati vidjeli smo pravu reviju golova.

Leverkusen je na svom stadionu ugostio Leipzig koji je prije sedam dana šokirao sve pobjedom u finalu njemačkog Superkupa sa 3:0, no igrači ovog tima nisu uspjeli danas da dođu do bodova.

Bayer je uspio da pobijedi sa 3:2 pred svojim navijačima, a tragičar gostiju bio je Lois Openda koji je kod rezultata 3:2 promašio nemoguće iz situacije iz koje je bilo lakše dati gol nego uraditi ono što je uradio igrač Leipziga.

Domaći su odlično otvorili meč i nakon 35 minuta igre vodili su sa 2:0 golovima Frimponga i Taha. No, nadu gostima vratio je Dani Olmo kada je četiri minute kasnije smanjio na 2:1.

Oglasi

Međutim, Leverkusen preko Wirtza u 64. minuti dolazi do 3:1 i činilo se tada da je sve gotovo. Ipak, na scenu je stupio Openda koji je prvo vratio nadu Leipzigu, ali zatim je postao i veliki tragičar.

Openda je prvo u 71. minuti na asistenciji Simakana smanjio na 3:2, a samo tri minute kasnije mogao je biti apsolutni junak.

Leipzig je imao nevjerovatnu priliku da poravna na 3:3, ali je Openda sa svega nekoliko metara promašio prazan gol, odnosno pogodio je stativu kada su svi već vidjeli loptu u mreži Bayera.

Nastao je muk na stadionu, a ni Olmo nije mogao da vjeruje šta gleda i od šoka se odmah uhvatio za glavu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig je pokušao do kraja utakmice da dođe do 3:3 i osvoji jedan bod, ali je Bayer uspio da se odbrani i na kraju dođe do pobjede na startu nove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi