Otkrovenje sezone može da bira gdje će - U utrku za potpis sada se uključio i Milan
Serhou Guirassy na cijeni, na ljeto gotovo sigurno mijenja klub.

Guraissy na cijeni

Otkrovenje sezone može da bira gdje će - U utrku za potpis sada se uključio i Milan

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Svaka sezona donese neke klubove ili igrače koji naprave veliki "boom". U njemačkoj je pored Bayer Leverkusena ove sezone to Stuttgart i sjajni napadač Serhou Guirassy.

Kako prenosi La Gazzetta dello Sport, Milan je počeo pregovore o potpisu Serhoua Guirassyja na ljeto, ali 28-godišnjak čeka ponudu iz Premier lige.

Milan je tako obnovio interesovanje za napadača Stuttgarta i ponovo je u pregovorima s njegovom agencijom, no trenutno izgledi za transfer nisu veliki. 

Guirassy ima klauzulu od 17 miliona eura i već je bio povezivan sa prelaskom na San Siro tokom januarskog prelaznog roka, ali su Rossoneri na kraju odlučili da odustanu od potpisivanja novog centarfora.

Međutim, s obzirom na to da je izvjesno da će na ljeto Olivier Giroud promijeniti klub, Milanu će nužno trebati novi napadač i izbor je pao na ovog Afrikanca. 

Oglasi

Guirassy je ove sezone postigao 27 golova u 26 nastupa u svim takmičenjima, a njegova relativno niska cijena ga čini itekako zanimljivim izborom za mnoge klubove. 

Međutim, 28-godišnjak je dao prioritet prelasku u Premier ligu, tako da ako bilo koji od najboljih šest ili sedam engleskih klubova pozove njegove agente, Guirassy bi vjerovatno odletio u Veliku Britaniju, navodi Gazzetta.

Corriere dello Sport potvrđuje da se reprezentativac Gvineje ponovo razmatra kao moguće pojačanje od strane Rossonera s obzirom da će njihov prioritetni cilj, Joshua Zirkzee, koštati više od 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim toga, interes za njegove usluge pokazao je i Bayern. Bayern kao Bayern. Pokupi iz Bundeslige sve što valja i onda osvaja titule, ali ove sezone im to nije pošlo za rukom. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi