Xabi Alonso Realu ispred nosa uzima njegovog dragulja (21)

Fudbaler bi mogao put Njemačke

Xabi Alonso Realu ispred nosa uzima njegovog dragulja (21)

Edmir Škorić

Postoji to fudbalsko vjerovanje da svi igrači na svijetu sanjaju o dresu Real Madrida, ali naravno ne mogu svi imati tu čast da jednog dana obuku taj sveti bijeli dres.

Real Madrid je po mnogima najveći klub na svijetu i zbog svoje bogate prošlosti i igrača koji su branili njegove boje, često je san fudbalera koji nastupaju u drugim timovima. Kylian Mbappe je radio apsolutno sve da se izbori za transfer u Real Madridu i mladoj PSG-ovoj zvijezdi bi se ta želja na ljeto trebala ostvariti.

Kroz historiju su dres Reala nosili neki najveći fudbalski majstori, a nema sumnje da će to biti slučaj i decenijama unaprijed.

Rafa Marin ima 21 godinu i već je dobio čast da nosi dres Real Madrida. On je stoper kojeg je kraljevski klub poslao na posudbu u Alaves na kaljenje i jedan od onih koji imaju potencijala, ali niko sa sigurnošću ne može reći da li će ga uspjeti iskoristiti na najbolji način.

Za Alaves je tokom prošle sezone nastupio na 31 utakmicu i očito stekao dodatno i neophodno isksutvo, a uprava Reala navodno je zadovoljna prikazanim i želi sada da ga vrati i pridruži od naredne sezone prvoj ekipi.

Oglasi

No, prema informacijama njemačkog Bilda, trenutni prvak Njemačke Bayer Leverkusen je bacio oko na mladog stopera, kojeg Xabi Alonso jako dobro poznaje i trener Apotekara zahtijeva dovođenje svog mladog sunarodnjaka.

Rafa Marin je prošao omladinske kategorije Reala i jasno je da je to klub njegovog života, ali poziv sjajnog trenera Xabija Alonsa mogao bi ga natjerati da se preseli u Njemačku.

Bayer Leverkusen generalno ima sjajne defanzivce, no svjestan je Xabi Alonso da će za neke od njih brzo stići ponude koje neće biti moguće odbiti, pa je neophodan barem još jedan novi igrač na tim pozicijama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Edmond Tapsoba (25), Odilon Kossounou (23), Jonathan Tah (28) i Piero Hincapie (22) držali su defanzivu Bayera i sada će mnogi evropski velikani htjeti da ih dovedu.

Ipak, najveću pažnju privlače bekovi Alejandro Grimaldo (28) i Jeremie Frimpong (23) za koje se vjeruje da će veoma brzo krenuti put engleske Premier lige gdje ih žele velikani poput Uniteda, Liverpoola, Chelseaja, Arsenala, Tottenhama...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi