Briljirao u dresu kultnog kluba: Tinejdžerska zvijezda od naredne sezone u Bundesligi
FOTO: EPA

Dogovoreni uslovi

Briljirao u dresu kultnog kluba: Tinejdžerska zvijezda od naredne sezone u Bundesligi

H. Zilić

Završen je još jedan transfer na početku ovog ljeta.

Češka tinejdžerska zvijezda Adam Hlozek (19), karijeru nastavlja u Bundesligi.

Njegova Sparta dogovorila je sve uslove sa Bayer Leverkusenom i Hlozek bi već u junu trebao na ljekarski pregled u Leverkusen.

Tim iz Praga će za transfer dobiti 13 miliona eura i 30% od narednog trasnfera.

Pomenuti fudbaler je pažnju na sebe skrneuo prije tri godine kada je kao 16-godišnjak briljirao u prvom timu, a iako mu je tek 19 godina ima već 14 nastupa za reprezentaciju Češku i postignut jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igra na pozicji napadača tako da će u reodvima Bayera navjerovatnije društvo praviti saigraču iz reprezentacija Patircku Shicku.

Hlozek je prošao sve omladinske kategorije Sparte, a za prvi tim je ove sezone skupio čak 47 nastupa u svim takmičenjima, postigao 12 golova i upisao 15 asistencija.

Top Komentari

Hasni
Dobar igrac
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi