Nestvarne scene i nova teška noć za Kamaru: Djeca sa tribina pokazala šta misle o njemu
Foto - EPA

Ne zaboravljaju njegove optužbe

Nestvarne scene i nova teška noć za Kamaru: Djeca sa tribina pokazala šta misle o njemu

M. Šljivak

Fudbaler Rangersa Glen Kamara počašćen je večeras velikim zvižducima u meču protiv Sparte u Pragu.

Finski reprezentativac postao je neprijatelj ljubitelja fudbala u Češkoj nakon što je prošle sezone koštao suspenzije igrača Slavije Ondreja Kudelu.

Kamara je nakon meča optužio igrača Slavije za rasizam, UEFA je pokrenula postupak nakon čega je suspendovan na 10 utakmica.

Večeras je Kamara u Pragu doživio veliko poniženje. Na utakmici na kojoj je zbog kazne bilo dozvoljeno prisustvo djece do 14 godina, izviždan je pri svakom kontaktu sa loptom.

Sparta je također kažnjena zbog rasizma. Njihovi navijači su vrijeđali igrača Monaca Aureliena Tchouamenija i stadion je zatvoren za navijače.

Kako tribine ne bi bile prazne odlučeno je da 10.000 djece dođe na tribine i apsolutno niko se nije nadao ovakvim scenama večeras.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kamara je bio pod velikim pritiskom u ovom meču i na kraju je u 74. minuti isključen.

Ovo je nešto što se ne viđa često i UEFA će sasvim sigurno ponovo reagovati.

Top Komentari

King_Kenny
...ukratko receno,cak su im i djeca rasisti...nevjerovatna stvar je da Cesi,Poljaci,Ukrajinci,Madjari danas glume nekakve arijevce i ispoljavaju rasizam,a bili su na vrhu liste za odstrjel kod nacista te oznaceni kao "untermenschen"...
7 1
zevs
bravo česi
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi