Zaboravili ste Xabija Alonsa? Prvi pravi trenerski posao čeka ga u Bundesligi

Dogovorio saradnju sa timom koji je loše otvorio novu sezonu

Zaboravili ste Xabija Alonsa? Prvi pravi trenerski posao čeka ga u Bundesligi

Samir Mlaćo
Xabi Alonso je novi šef struke njemačkog Bayer Leverkusena.

Danima se to najavljivalo, a sada je stigla i konačna potvrda.

Bayer je loše krenuo u sezonu, ceh je platio dosadašnji trenre Gerardo Seoane, a brzo je postignut dogovor sa Alonsom. Navodno je kandidat bio i Thomas Tuchel, ali je on odbio ovu ponudu.

Alonso će tako dobiti svoj prvi 'pravi trenerski posao, s obzirom da je do sada radio u mladim selekcijama Real Madrida, te bio trener drugog tima Real Sociedada.

Kao igrač ima bogatu karijeru. nastupao je za Bayern Munich, Real Madrid, Liverpool. Real Sociedad, Eibar, a karijeru je okončao 2017. godine.

Oglasi

Xabi Alonso je kao nogometaš osvojio sve što se moglo osvojiti i sa klubom, ali i sa reprezentacijom Španije.

Imao je priliku Alonso biti u Bundesligi i to kao nogometaš Bayerna, te mu neće biti strano šta se to od njega očekuje u ovoj ligi.

Popularni Apotekari su poraženi na gostovanju kod Porta u Ligi prvaka sa 2:0, te imaju svega tri boda od mogućih devet. U Bundesligi su tek na predposljednjem mjestu sa samo pet osvojenih bodova. Upisali su tek jednu pobjedu, pa Alonsa čeka težak izazov.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Potrebno mu je da što prije 'probudi' ekipu, vrati vjeru u uspjeh među igrače i krene pobjedničkim kolosijekom.

Prvu priliku će imati u subotu kada će njegov novi tim ugostiti Schalke 04.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi