Bayer na krilima Vollanda sve bliže Ligi prvaka, ne odustaje ni Hoffenheim

Bundesliga

Bayer na krilima Vollanda sve bliže Ligi prvaka, ne odustaje ni Hoffenheim

E. Škorić

Susreti 30. kola njemačke Bundeslige pripali su domaćinima, pošto su slavili na tri od četiri terena.

Bayer je u Leverkusenu s 4:1 savladao Eintracht iz Frankfurta i Apotekari su s 51 bodom na dobrom putu da izbore plasman u Ligu prvaka, a iza sebe imaju Hoffenheim i Eintracht, koji su sakupili po 46 bodova, koliko ima i sedmoplasirani Leipzig, ali koji ima utakmicu manje.

Kevin Volland je bio ključan u pobjedi Bayera s tri pogotka, jedan je postigao i Brandt, a na drugoj strani Fabian je bio jedini strijelac.

Hoffenheim je s 2:0 savladao HSV, a golove su dali Gnabry i Szalai. Već smo rekli da je domaćin i dalje u igri za Ligu prvaka, HSV s 22 boda na pragu ispadanja, pošto Mainz ima pet bodova više i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednjeplasirani Koeln je poveo golom Bittencourta u Berlinu, ali je Hertha u nastavku golovima Selkea preokrenula i slavila s 2:1, a naš Vedad Ibišević je zamijenjen u 66. minuti.

Stuttgart je odigrao 1:1 s Hannoverom, a primio je gol u nadoknadi vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi