Bayer preokretom do visoke i zlata vrijedne pobjede nad Leipzigom

Borba za Ligu prvaka

Bayer preokretom do visoke i zlata vrijedne pobjede nad Leipzigom

Posljednji meč 29. kola Bundeslige ujedno je bio i jedan od derbija kola. Sastali su se RB Leipzig i Bayer Leverkusen, koji je nakon preokreta slavio sa visokih 4:1.

Radi se o klubovima koji se bore za plasman u Ligu prvaka, u koju vode četiri prve pozicije. Leverkusen je do ovog kola imao bod manje od Leipziga ali večeras ga je prestigao i došao do četvrtog mjesta.

Leipzig je poveo u 17. minuti golom Sabitzera i taj rezultat bio je aktivan sve do posljednjih trenutaka prvog poluvremena kada je Havertz zabio za 1:1. Taj gol je dao krila Bayeru, koji je u drugom poluvremenu razbio svog domaćina i stigao do velika tri boda.

Prvo je Brandt u 51. pogodio za vodstvo Leverkusena od 2:1,da bi samo pet minuta kasnije Retsos povisio prednost svog tima na 3:1. Konačan rezultat utakmice postavio je Volland u 69. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja sezone je još pet kola a za plasman u Ligu prvaka bore se Schalke (52 boda), Borussia Dortmund (51), Bayer Levekrusen (48), Frankfurt (46), Leipzig (46) i Hoffenheim (43). Bayern je, naravno, već osvojio titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi