Bayer predstavio pojačanje iz PSG-a

Mladi napadač u Leverkusenu

Bayer predstavio pojačanje iz PSG-a

Edmir Škorić

Moussa Diaby, bivši igrač PSG-a, potpisao je ugovor s Bayer Leverkusenom do ljeta 2024. godine.

"Moussa Diaby je iznimno brz, tehnički jak napadač, čije se kvalitete savršeno uklapaju u našu ideju igre", rekao je sportski direktor Bayera Simon Rolfes.

"Moussa je već jako daleko s 19 godina. Imao je 34 meča u prošloj sezoni, što je nevjerojatan uspjeh u vrhunskom međunarodnom klubu kao što je PSG. On je jedan od velikih francuskih talenata koji ovdje u Leverkusenu pronalaze najbolje uvjete za razvijanje u velikog igrača“, doda je Rolfes.

Diaby će u Bayeru nositi broj 19, a trenutno je član U20 reprezentacije Francuske koja je igrala u Poljskoj na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Diaby smatra da je dolazak u Leverkusen pravi potez i raduje se utakmicama u Ligi prvaka, svjestan da će imati puno veću ulogu nego što je to bio slučaj u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi